torsdag 2 september 2010

På spåret


Två dagars höstexkursion med Föreningen Skogen, den här gången med ett, för en skogsexkursion, ovanligt färdsätt. Vi åkte nämligen tåg längs Inlandsbanan. SCA var årets värd och på bilden ses lokföraren själv, tillika VD för SCA Skog.
Skogsexkursion är en särskild umgängesform, en kulturell företeelse som stärker relationer och nätverk inom skogsnäringen. Exkursionspunkterna kan ibland tillföra nya tankar och kunskap. Den här gången presenterades t ex resultat från contortagallringar. Att gallra eller inte gallra - det är frågan. Gran i Norrlands inland tappade flera placeringar på topplistan. Extra synd då att skogsmarodören Alces alces fått så många att plantera gran även på tallmarker.
Den verkliga exkursionsessensen utvinns dock mellan exkursionspunkterna, över kaffekåsan och vid middagsbordet. Där utvecklas skogsmannaskrået. Den här gången fanns ovanligt många politiker och externa representanter för t ex SNF på plats vilket bidrog till att samtalen höll sig på spåret, det korrekta och samsynta spåret mellan Vilhelmina och Östersund.
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar