fredag 10 december 2010

Ökad produktion+god miljö=sant!




Den här "omöjliga" figuren fanns med i inbjudan till seminariet "Ökad produktion+god miljö=sant?" som gick av stapeln i onsdags med mig som moderator. Så omöjligt är det nu gudskelov inte att ändra det frågetecknet till ett utropstecken, åtminstone inte om man ska tro de kloka människor som var föredragande på seminariet. Om alla skogsbrukets aktörer gör sitt bästa så ska vi nog få den svenska modellen att fungera. Idag är det ju dessutom så att ökad skogstillväxt är en miljönytta för klimat och energiförsörjning. Allt är inte längre bara svart eller vitt.
Att vara moderator på hemmaplan är extra agasamt. Skogsfolk är svårflörtade jämfört med pratglada LRFare. Det kändes dock som att det blev en riktigt skaplig dag. Det ska den här skaran aktörer ha credit för.
En offensiv entreprenör, en samarbetsvillig generaldirektör, en tvärvetenskaplig forskare, en innovativ maskintillverkare, en ambitiös distriktschef och sist, men inte minst, en klok skogsägare.

1 kommentar:

  1. Kom just på att jag i våras gjorde ett blogginlägg från motsvarande konferens på det nationella planet. Om du är intresserad så hittar du det på http://blogg.lrf.se/marianne-eriksson/i-huvudet-pa-en-panelhona/

    SvaraRadera