söndag 13 juni 2010

Inside Waterfront Building


Härom dagen var jag inne i SCAs Stockholmskontor i det nybyggda Waterfront Building. Där var det flott värre med mycket glas och vidunderliga vyer över Stockholm. På bilden ses delar av Föreningen Skogens styrelse begrunda stadshusets arkitektur från ett av SCAs mötesrum. Notera också bredden på stolarna, en decimeter bredare än normalt, måste vara för de tunga grabbarna.
Vi fick istället husera i mer modesta "Pink room" med ordinär stolsbredd. För jämlikhets skull fanns "Blue room" vägg-i-vägg. Tämligen blek namnsättning på rummen med tanke på hur många mustiga ord det finns i både skogs- och Waterfrontbranschen.
Att tidningspapper inte längre är SCAs största produkt var lätt att förstå när man tittade in på damtoaletten. Där bjöds som synes på ett brett utbud av bindor, tamponger och trosskydd; produkter med starkt ökande marknad när världsvälståndet växer. De går ju inte heller att ersätta med weblösningar som en tidning. På herrtoaletten fanns däremot inte mer än SCAs toalettpapper och pappershanddukar. Kan man tolka det som att kvinnorna har makten över SCAs framtid?

4 kommentarer:

  1. Hej Marianne!
    Trevlig läsning på din nya snygga bloggsida. Spännande att få kika in på SCA:s nya kontor. Jag är dock tveksam till din analys av kvinnorna och makten över SCA utifrån toaletternas produktsortiment, men ett intressant anslag.
    Hälsningar
    Anders Ohlsson/Norrskog

    SvaraRadera
  2. Min analys luktar kanske lite önsketänkande. Kom dock ihåg att en tänkt tanke går aldrig göra otänkt.

    SvaraRadera
  3. Jag tror på din analys angående kvinnor och SCA :) Vilken fin blogg du har, jag är imponerad. Helena G

    SvaraRadera
  4. Vi kanske skulle kunna ordna vadslagning om kvinnornas framtida inflytande i SCA. Vem tror att deras makt kommer att öka till att motsvara deras andel av marknaden?

    SvaraRadera